Sjoerd Slikboer

Functie: Fysiotherapeut, osteopaat, kinderosteopaat, craniosacraal therapeut, dry needling

E-mailadres: administratie@fysiovijverlaan.nl

Sjoerd Slikboer, fysiotherapeut sinds 1982

“In ons team beoefen ik osteopathie in combinatie met fysiotherapie. Osteopathie kijkt naar de samenhang tussen botten, spieren, organen, bloedvaten en het zenuwstelsel. Door zachte druk met de handen te geven, brengt de osteopaat de beweeglijkheid terug in weefsels en structuren. Soms geeft dit na jaren van klachten verlichting, bijvoorbeeld bij verkleving van de organen in de buik en bij hoofdpijn of migraine.

De mens zie ik als een geheel, niet als een optelsom van spieren en gewrichten. Daarom zoek ik voor elke patiënt naar het beste evenwicht tussen technieken en methodes. Ik denk niet graag in hokjes. Ik heb als het ware een ‘gereedschapskist’ waar ik uit haal wat van pas komt. Momenteel verdiep ik me in ‘kinetic control’, waarbij de balans tussen spieren onderling centraal staat. Soms is de ene spier dominant over de andere, wat klachten kan geven. We activeren door middel van oefeningen de spieren die in de verdrukking zitten en remmen de overheersende af.

Ik ben erg geïnteresseerd in de schouder. Het is een complex en moeilijk gewricht waarin veel mis kan gaan, met pijn en bewegingsbeperking als veel voorkomende klachten. Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar de oorzaak en de oplossing. Fysiotherapie is bij schouderproblemen vaak net zo effectief als een operatie. Je moet daarom niet te snel grijpen naar een operatie.

Zelf houd ik ervan veel te bewegen, ik loop graag hard. Ik lees daarnaast veel. En ik vind het prettig binnen een team te werken, want ook daar geldt net als in het lichaam dat het evenwicht en de samenwerking het verschil maken.”

 

BIG 7903525104

Terug naar overzicht