Robin Norbart

Functie: Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut, Dry Needling,

E-mailadres: rpnorbart@fysiovijverlaan.nl

Robin Norbart, fysiotherapeut sinds 2013

“Als fysiotherapeut richt ik me in het bijzonder op chronische patiënten – bijvoorbeeld met multiple sclerose of COPD, of mensen die een herseninfarct hebben doorgemaakt – en op sporters met blessures. Voor beide groepen geldt dat het belangrijk is om naar een doel toe te werken. Voor de een kan dat een sportieve topprestatie zijn die ze weer willen leveren, voor de ander is het zelf weer een glas water kunnen oppakken nadat ze dat vermogen tijdelijk kwijt waren.

Eerst heb ik ortho-bewegingsagogiek gestudeerd en ik ben daar ook werkzaam in geweest. Dat betekent dat ik mensen bijstond bij revalidatietrajecten, of hen bijvoorbeeld leerde om goed met een rolstoel om te gaan. Mijn interesse in het menselijk lichaam was zo groot en mijn behoefte aan verdieping ook, dat ik verder wilde en fysiotherapeut ben geworden. Ik kan nu nóg meer betekenen voor patiënten.

Het geeft me voldoening om mensen weer kracht, balans of ontspanning te kunnen geven. Maar vooral is het mooi om te zien dat ze het vertrouwen in zichzelf terug krijgen, de wetenschap dat ze het kúnnen. Vaak moet je daar samen eerst een puzzeltje voor leggen: wat is precies het probleem, wat zijn mogelijke oplossingen en welke kiezen we? Je gaat een samenwerking aan, je moet het ‘zien zitten met elkaar’.

Ik ben zelf altijd sportief geweest. Met hockey ben ik inmiddels gestopt, nu tennis ik. Het is nodig om een goede conditie te hebben, wanneer je met semi-topsporters mee traint of hen een bepaalde techniek of activiteit wil voordoen. Maar het past natuurlijk ook bij ons beroep om qua leefstijl het goede voorbeeld te geven!”

BIG 19919207504

Terug naar overzicht