Ronald Kuhlemeier

Functie: Fysiotherapeut, manueel therapeut, kiss-manueel therapeut bij baby's, kinder-manueel therapeut, dry needling

E-mailadres: rkuhlemeier@fysiovijverlaan.nl

Ronald Kuhlemeier, fysiotherapeut sinds 1983

“Naast fysiotherapie heb ik me gespecialiseerd in manuele therapie. Veel patiënten die bij me komen, hebben last van bewegingsbeperkingen en pijn, bijvoorbeeld in de rug, nek of heup. Met behulp van speciale handgrepen en posities manipuleer ik het pijnlijke gewricht. Door een korte, trekkende beweging treedt een reflex op die vaak direct zorgt voor meer beweeglijkheid, betere doorbloeding en ontspanning van de omliggende spieren. Door middel van adviezen en oefeningen vinden gewrichten, spieren en zenuwen weer hun eigen balans  terug.

Manuele therapie is voor alle leeftijden geschikt. Zo behandel ik sinds 1998 ook baby’s aan de hoog cervicale functiestoornis, kortweg HCFS. Vroeger werd dit  ‘KISS’ genoemd. Het gaat om baby’s die veel spanning in de nek of een voorkeurshouding hebben, doordat ze in het bekken van de moeder hebben klem gezeten tijdens de zwangerschap, of bijvoorbeeld met de tang of vacuümpomp zijn geboren. Deze kinderen huilen soms veel omdat ze pijn hebben. Dankzij zachte mobilisatie van de bovenste nekgewrichten zijn deze klachten soms in één keer verholpen. Ouders zijn vaak zeer verrast over het resultaat.
In het behandelen van baby’s en kinderen heb ik een nauwe samenwerking met een grote groep kinderfysiotherapeuten.

De laatste jaren merk ik dat ik regelmatig  hulpvragen krijg van mensen die al op veel verschillende adressen geweest zijn en van alles al geprobeerd hebben. Het is voor mij dan de uitdaging om te bekijken wat we kunnen bereiken, waarbij ik vaak meerdere technieken integreer. Naast fysio- en manuele therapie maak ik gebruik van dry needling.

Voor mij is het persoonlijke contact met patiënten erg belangrijk en prettig in dit werk.Zelf blijf ik fit door squashen en hardlopen. Ik houd van snowboarden en mag ook graag lezen en films kijken.”

BIG 69034245004

Terug naar overzicht